Catering nieuws

Cateringspot houdt u op de hoogte van niews uit de catering branche. Heeft u zelf iets dat u met cateraars of mensen die geinteresseerd zijn in catering wilt delen? mail uw nieuws aan info@cateringspot.nl.

Geplaats op 23-09-2016 om 16:28
Tips voor bij uw catering

Een soepel verloop van uw evenement

Of het nu een kleinschalig familiefeest betreft of een groots opgezet bedrijfsevenement of congres: u wilt dat het zo gesmeerd mogelijk verloopt en de catering het beste tot zijn recht kan komen. Dit bereikt u het beste door vooraf met een aantal zaken goed rekening te houden en af te stemmen met uw cateraar.

Om u hierbij te helpen hebben wij voor u een aantal speerpunten en tips op een rij gezet, die we over de komende weken verdeeld zullen presenteren.

Ken uw gasten

Des te beter u inzicht heeft in wie uw gasten zijn en dit met uw cateraar overlegt, des te meer zij kunnen genieten en met een voldaan gevoel zullen terugkijken op uw gelegenheid of evenement. Wat zijn de diverse etnische en religieuze achtergronden, zijn er vegetariërs of gasten met specifieke dieetwensen of overgevoeligheden?

Het kan voorkomen dat één of meerdere gasten de gerechten die zijn geselecteerd niet kunnen eten, of zelfs ziek worden wanneer ze dit wel doen.

De meest voorkomende gevallen :

 

Zwangerschap

Een of meerdere gasten is zwanger en mag daardoor alleen boven de 60 graden verwarmde vlees- en visgerechten eten.

Glutenallergie of -intolerantie

Alle gerechten waar tarwe in voorkomt, of die hiermee in aanraking zijn geweest. Gasten met glutenallergie (coeliakie) kunnen erg ziek worden van glutenconsumptie.

Lactose intolerantie

Overgevoeligheid voor melkproducten. De ergste boosdoeners in deze categorie zijn Franse kazen en room(boter), oude of overjarige kazen zijn wel geschikt evenals sojaroom bijv. voor sauzen.

Vegetariërs

Niets is zo’ n afknapper voor vegetarische gasten  als ze alleen maar bijgerechten kunnen eten. De mogelijkheden voor vegetarische lekkernijen zijn eindeloos.

Speciale wensen vanuit een religie

Het niet eten van varkensvlees onder moslims of rundvlees onder hindoestanen.

Laat u niet afschrikken door dit soort zaken: Uw cateraar is een professional en denkt met u mee!

Meer informatie verschijnt in het volgende artikel...

 

Geplaats op 11-07-2016 om 15:55
Populair: Het warme en koude buffet

Buffetten

De meest gekozen vorm van catering is het lopend buffet, dat bestaat uit verschillende soorten opgemaakte en ruim gegarneerde salades, diverse warme en koude gerechten en schotels, bijgerechten en warme of koude sauzen. Buffetten zijn er voor elk budget, variërend van eenvoudig tot zeer luxe en uitgebreid. Afhankelijk van uw voorkeur op basis van budget en smaak, kunt u zeer uiteenlopende buffetten afnemen.

Om u op weg te helpen bij het maken van een keuze, geven wij enkele voorbeelden van wat u kunt verwachten bij verschillende typen buffet met tevens een prijsindicatie. Houdt u er rekening mee dat de meelevering van bestek, borden, etc. voor aanvullende kosten kan zorgen en dat de prijzen meestal gelden vanaf 20 personen.

Standaard Buffet

Prijsindicatie: Buffet: +- €8,50 - €12,50 p.p. / Servies +- €1,50 - €2,50 p.p. (NB: Dit betreft slechts een indicatie, welke prijzen kunnen verschillen) 

Het instapbuffet wanneer u niet te veel wenst uit te geven en toch in de watten gelegd wilt worden door uw cateraar. De prijs kan verschillen tussen de verschillende cateraars, met name bepaald door de kwaliteit van ingrediënten en mate van ambachtelijkheid.

Het standaard buffet bevat voor elk wat wils met weinig poespas, hoewel doorgaans de koude saladeschotels door de uitgebreide garnering zeer mooi zijn opgemaakt. Het bevat meestal de volgende componenten:

Opgemaakte schotels rundvlees- / kartoffel-/ huzarensalade

  • Variërende garnering, zoals bijvoorbeeld gevulde eieren, vleeswaren,gerookte vissoorten, etc.

  • Gehaktballetjes of (kip)sateh in satesaus

  • Stokbrood met kruidenboter

  • Kerrie-/ cocktail-/knoflooksaus e.d.

 

Als u de voorkeur geeft aan aan een andere stijl van catering, dan is het vaak ook mogelijk om meer mediterraanse of orientaalse gerechten af te nemen binnen dezelfde prijscategorie. Mogelijkheden zijn dan in plaats van bovenstaand om pasta’s, rijst/bami of bijvoorbeeld  couscous te kiezen.

Welk type catering past het beste bij uw evenement?

Welk type catering past het beste bij uw evenement?

Catering is beschikbaar in vele variaties en stijlen en het loont dan ook om het om van te voren goed na te denken over welke vorm het beste bij uw gelegenheid past. Wilt u ingetogen tafelen, of uw gasten bestoken met luxe culinaire hoogstandjes? Ter introductie voor u hieronder enkele veel voorkomende soorten catering, om u vast een idee te geven van de vele mogelijkheden.

Lopend buffet

Lopende buffetten zijn uitermate geschikt voor informele gelegenheden met veel gasten, waarbij voldoende zitplaats of statafels voorhanden zijn en de aanwezigheid van een kok voor het opdienen van gerechten niet vereist is.

Mocht u liever verschillende gangen hebben of gerechten waar a la minute nog bereiding voor dient plaats te vinden, zoals bij rood vlees of gebakken visfilet? In dat geval zal er een cateringmedewerker of thuiskok aanwezig moeten zijn om deze gerechten voor het tafelen de juiste garing mee te geven. 

Barbeque

Hoewel barbeque ook prima als aanvulling op een buffet kan dienen, is het vaak mogelijk om barbequepakketten af te nemen bij een cateraar met inbegrip van een grill en eventueel een kok op locatie om de producten tot in perfectie af te grillen. Denkt u er vooraf over na of u ook sauzen, broden, salades en bijvoorbeeld (wegwerp)bestek wilt afnemen. Bij de meeste cateraars is barbeque beschikbaar varierend van simpel tot zeer luxe, wat zich met name vertaald in goedkopere (doch zeer smaakvolle) vlees- en visproducten, bijvoorbeeld sate, speklappen,enz. tot de luxere soorten als steak of zalmfilet.

Hapjes / Fingerfood / Walking dinner

Van gevulde eieren, bitterballen of kipkluifjes tot geconfitteerde eend op toast en kaviaar: alles is bespreekbaar bij uw cateraar en past in meer of mindere mate bij uw gasten en type gelegenheid. Leg uw wensen voor aan de cateraars en laat hen meedenken over de juiste samenstelling.

Het is ook mogelijk dat u het elan van een dinner met meerdere gangen verkiest, zonder echt te hoeven tafelen, waardoor de dynamiek van uw gelegenheid kan worden behouden. In dat geval  kunt u voor Walking Dinner te kiezen: hapklare mini-gerechten met een grote verscheidenheid, verschillende gangen en voor elk wat wils, bij elkaar genomen goed voor een complete dinner experience. Houd u wel rekening met een langere looptijd.

High Tea

Een van oorsprong Engelse aangelegeheid, typisch geserveerd met vaak eerst zoete en aansluitend hartige variaties in de namiddag. Meestal bevat een high tea (naast thee!) in elk geval scones, een soort minibroodjes besmeerbaar met jam of andere toppings en als hartige variatie bijvoorbeeld mini-sandwiches met zalm. Ook bij high tea geldt dat u met uw cateraar een pakket kunt samenstellen dat het beste bij u en uw gasten past.

Thuiskok

De intimiteit van dineren in een restaurant in het gemak en comfort van uw eigen huis, meestal in wat kleinere kring. Thuiskoks kunnen een grote verscheidenheid aan menukeuzes leveren, waarbij u aangeeft aan welk soort diner u de voorkeur geeft. De thuiskok laat vervolgens zijn creativiteit de loop en u presenteren met meerdere gangen culinaire hoogstandjes.

Geplaats op 06-01-2016 om 12:05
Cateringspot.nl is vernieuwd!

Na onze start in maart 2014 hebben wij het afgelopen jaar veel contact gehad met cateraars en gebruikers van onze website die op zoek zijn naar catering mogelijkheden. Dit met als doel om Cateringspot verder te verbeteren. Door naar deze feedback te luisteren en na te denken over innovatieve verbeteringen, presenteren wij u graag het nieuwe Cateringspot!


Wat is er nieuw?
In de nieuwe versie zijn er een aantal grote zowel zichtbare als niet zichtbare verbeteringen toegepast. Allereerst hebben wij het eenvoudiger gemaakt om een catering opdracht te plaatsen voor uw feest of evenement waarna u binnen één dag tot maximaal 5 reacties ontvangt.

Cateraars vergelijken
Naast een 'opdracht plaatsen' waarbij u van een breed scala aan cateraars een reactie ontvangt kunt u met het nieuwe 'Cateraars vergelijken' zelf kiezen wie er op uw catering opdracht mag reageren. U kunt via dit systeem, de interactieve kaart of de cateringgids eenvoudig cateraars die aan uw eisen voldoen selecteren en ze een opdrachtomschrijving toesturen waarna zij contact met u zullen opnemen om uw catering wensen verder te bespreken.Zo ontvangt u altijd een offerte op maat.

Een verbeterd Cateraar dashboard
Ook het backend systeem van Cateringspot is verbeterd. Er kan nu aangegeven worden binnen welke afstand een catering opdracht relevant is voor een cateraar en vanaf hoeveel personen de cateraar interesse heeft deze opdrachten. Ook zijn er social media en SEO-opties op te geven waardoor een profiel op onze site uw eigen site meerwaarde geeft. Cateraars kunnen op hun profiel zien hoe vaak het profiel via Cateringspot bekeken is. Met trots delen wij graag dat de profielen van enkele van onze premium leden al meer dan 1000 keer bekeken zijn!

Eerst eens proberen?
Om cateraars de volledige Cateringspot ervaring te kunnen bieden hebben wij Cateringspot de komende 6 maanden gratis gemaakt voor alle cateraars. U kunt nu dus eenvoudig een account aanmaken en van alle nieuwe en extra opties gebruik maken.

Catering nieuws
Nu wij steeds verder groeien willen wij geïnteresseerde cateringliefhebbers graag op de hoogte brengen en houden van interessant catering nieuws. Hiervoor gaan wij actief aan de gang met onze blog/nieuwspagina. Bent u een cateraar en heeft u een leuk nieuwtje? Dan delen wij dit graag.

Visie op 2015
Wij hopen dit jaar ons leden aantal te verdubbelen en hen daarbij ook een groot aantal opdrachten en vergelijkingsopdrachten te kunnen bieden. Ook hopen wij dat steeds meer cateraars hun profiel op cateringspot invullen en een aantal van hun klanten vragen om een recensie te schrijven waardoor Cateringspot meer kan fungeren als Cateringwaarborg website.

Ook mee doen? Wordt gratis lid op Cateringspot.nl en help ons verder te bouwen aan het catering platform van Nederland.

Geplaats op 28-04-2015 om 10:00
Cateraar opgelet! Win een bedrijfsvideo

Laat Z24! weten waarom jij kans wilt maken op een professionele promovideo van je bedrijf en een van de nieuwste Canon MAXIFY All-in-One printers en wie weet behoor jij tot 1 van de 3 winnaars. Je wint daarnaast ook free publicity voor je cateringbedrijf op Z24.nl en jouw promovideo wordt onderdeel van de Canon campagne.

Canon behoort sinds jaar en dag tot de topmerken voor thuis en voor ondernemingen. De Canon MAXIFY All-in-one printer is zo’n apparaat dat jou helpt je business tot een succes te maken.

Canon is benieuwd hoe jij als cateraar of foodtruck ondernemer de MAXIFY zou gebruiken. Gebruik je hem om razendsnel je menu's af te drukken? Voor het uitprinten van je mooiste food pics? Of print je op locatie via je smartphone of tablet? Canon zoekt ondernemers die vertellen hoe ze de printer zouden gebruiken.

Dus heb jij frisse ideeën hierover? Meld je dan aan. Uit de aanmeldingen kiezen we 3 winnaars. We maken dan een promovideo over jouw bedrijf inclusief een fragment over je gebruik van de MAXIFY.

Dus meld je aan via deze pagina. Dat kan tot en met 4 mei.

Die video verspreiden we over het web: via Z24.nl, social media, de Canon campagne en natuurlijk op Cateringspot. Een voorbeeld van zo’n video vind je hier

 

 

Laatste berichten

Tips voor bij uw catering

Geplaats op 23-09-2016 om 16:28

Populair: Het warme en koude buffet

Geplaats op 11-07-2016 om 15:55

Welk type catering past het beste bij uw evenement?

Geplaats op 18-06-2016 om 15:56

Cateringspot.nl is vernieuwd!

Geplaats op 06-01-2016 om 12:05

Cateraar opgelet! Win een bedrijfsvideo

Geplaats op 28-04-2015 om 10:00

Toon alle berichten